Εύκολες συνταγές

Συνταγή σπαγγέτι Alla Bolognese

Σχετικά με τη συνταγή

Ετοιμαστείτε να πάρετε μια λαχταριστή απόλαυση με αυτό το κλασικό ιταλικό πιάτο, Spaghetti Alla Bolognese. Αυτή η συνταγή είναι μια τέλεια αρμονία γεύσεων, συνδυάζοντας al dente σπαγγέτι με μια πλούσια και αλμυρή σάλτσα κρέας. Είναι ένα πραγματικό comfort food που θα μεταφέρεις κατευθείαν στους δρόμους της Μπολόνια.

Συστατικά

Ακολουθούν τα συστατικά που θα γίνουν για αυτήν τη δελεαστική δημιουργία:

<πίνακας>
<κεφάλι>

Συστατικά
Ποσότητα

Μοσχαρίσιος κιμάς
1 λίβρα

Κρεμμύδι
1 μεγάλο

Καρότο
1

Μίσχοι σέλινου
2

Σελίδες σκόρδο
2

Τοματοπολτός
2 κουταλιές της σούπας

Κονσέρβες θρυμματισμένες ντομάτες
1 κουτί (28 oz)

Κόκκινο κρασί
1 φλιτζάνι

Γάλα
1 φλιτζάνι

Ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας

Αλάτι
Για γεύση

Μαύρο πιπέρι
Για γεύση

Φύλλα φρέσκου βασιλικού
Για γαρνίρισμα

Τυρί παρμεζάνα
Για γαρνίρισμα

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να δημιουργήσετε αυτό το γαστρονομικό αριστούργημα, συγκεντρώστε τα απαραίτητα εργαλεία και συστατικά:

  • Μεγάλη γλάστρα
  • Ξύλινο κουτάλι
  • Μαχαίρι του σεφ
  • Πανίδα κοπής
  • Τρίφτης (για τυρί παρμεζάνα)
  • Μεζούρες και κουτάλια
  • Στρωτήρι (για ζυμαρικά)
  • Πιατέλα σερβιρίσματος

Προετοιμασία

  1. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλινο και τις σκελίδες σκόρδου.
  2. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα ψιλοκομμένα λαχανικά και σοτάρετε μέχρι να γίνουν τρυφερά και διάφανα.
  3. Προσθέστε τον κιμά στην κατσαρόλα και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσει, σπάζοντας τον με μια ξύλινη κουτάλα.
  4. Ανακατέψτε τον πελτέ ντομάτα και μαγειρέψτε για ένα λεπτό για να βελτιώσετε τη γεύση του.
  5. Ρίξτε το κόκκινο κρασί, ξύνοντας τυχόν ροδισμένα κομμάτια από τον πάτο της κατσαρόλας για να ενσωματώσετε στη σάλτσα.
  6. Προσθέστε τις κονσέρβες θρυμματισμένες ντομάτες, αλάτι και μαύρο πιπέρι. Ανακατέψτε το καλά.
  7. Χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε τη σάλτσα για περίπου 1 ώρα, αφήνοντας τις γεύσεις να ενωθούν.
  8. Ρίξτε το γάλα και σιγοβράστε για άλλα 30 λεπτά, δημιουργώντας μια βελούδινη υφή.
  9. Εν τω μεταξύ, βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό να βράσει. Αλατίζουμε κατά τη βούληση και βράζουμε τα μακαρόνια μέχρι να πάρουν την επιθυμητή τρυφερότητα.
  10. Στραγγίστε τα μαγειρεμένα ζυμαρικά χρησιμοποιώντας ένα σουρωτήρι και επιστρέψτε τα στην κατσαρόλα.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας για αυτή τη δελεαστική συνταγή Spaghetti Alla Bolognese είναι περίπου 2 ώρες και 30 λεπτά, συμπεριλαμβανομένου του χρόνου μαγειρέματος για τη σάλτσα κρέας.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

  • Για να επιτύχετε την τέλεια ισορροπία των γεύσεων, φροντίστε να ψιλοκόψετε τα λαχανικά και να τα σοτάρετε μέχρι να μαλακώσετε πριν προσθέσετε τον κιμά.
  • Το να ροδίσετε καλά τον κιμά θα προσθέσει το βάθος της γεύσης στη σάλτσα.
  • Μην βιάζετε τη διαδικασία του σιγοβρασμού. αφήνοντας τη σάλτσα να μαγειρευτεί αργά, θα εντείνεται η γεύση της.
  • Η προσθήκη γάλακτος μπορεί να φαίνεται ασυνήθιστη, αλλά βοηθά στο να μαλακώσει η οξύτητα της ντομάτας και προσθέτει μια λαχταριστή κρεμώδη υφή στη σάλτσα.
  • Για τα ζυμαρικά al dente, ακολουθήστε τις οδηγίες στη συσκευασία και δοκιμάστε τα για να είναι έτοιμο πριν τα στραγγίσετε.
  • Σερβίρετε το πιάτο με φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα και γαρνίρετε με βασιλικά φύλλα για να ανανεώσετε τη γεύση και την παρουσίασή του.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

Ακολουθεί η διατροφική ανάλυση ανά μερίδα αυτού του απολαυστικού πιάτου ζυμαρικών:

<πίνακας>
<κεφάλι>

Θρεπτικά συστατικά
Ποσό ανά μερίδα

Θερμίδες
450

Παχιά
20 g

Υδατάνθρακες
40 g

Πρωτεΐνη
25 g

Ίνα
4g

Ζάχαρη
8g

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Για να παρουσιάσετε αυτό το εξαιρετικό Spaghetti Alla Bolognese, μεταφέρετε τα μαγειρεμένα μακαρόνια σε μια μεγάλη πιατέλα σερβιρίσματος. Γεμίστε το γενναιόδωρα με τη σάλτσα κρέατα, αφήνοντάς το να πέσει στις πλευρές των ζυμαρικών. Ρίξτε φρεσκοτριμμένο τυρί παρμεζάνα πάνω από το πιάτο και προσθέστε μερικά βασιλικά φύλλα για μια νότα φρεσκάδας.

Για εναλλακτικές επιλογές, σερβίρετε μια τραγανή πράσινη σαλάτα ντυμένη με μπινεγκρέτ ή σκορδόψιμο στο πλάι. Η σαλάτα θα προσφέρει μια αναζωογονητική θέση με τις πλούσιες γεύσεις, ενώ το σκορδόψιμο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να καθαρίσει τη σάλτσα έχει απομείνει στο πιάτο σας.

Συνθήκες αποθήκευσης

Αν έχετε υπολείμματα από αυτή τη δελεαστική συνταγή, φυλάξτε τα σε ένα δοχείο αεροστεγών στο ψυγείο. Το Spaghetti Alla Bolognese μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για έως και 3 ημέρες. Όταν ξαναζεστάνετε, μπορείτε είτε να ζεστάνετε στην εστία σε μέτρια φωτιά είτε στο φούρνο μικροκυμάτων, φροντίζοντας να ζεσταθεί καλά πριν το σερβίρετε.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που διαφήμιση

Η συνταγή Spaghetti Alla Bolognese περιλαμβάνει πολλά συστατικά που προσφέρουν θρεπτικά συστατικά. Ο κιμάς του βοείου κρέατος παρέχει μια καλή πηγή πρωτεΐνης, σιδήρου και βιταμίνη Β12. Τα κρεμμύδια, τα καρότα και το σέλινο προσθέτουν βιταμίνες, μετάλλα και διαιτητικές ίνες στο πιάτο. Το σκόρδο είναι γνωστό για τις πιθανές επιδόσεις του ανοσοποιητικού και μπορεί να έχει καρδιαγγειακά αποτελέσματα.

Ενώ τα ίδια τα ζυμαρικά είναι πηγή υδατανθράκων, η επιλογή μακαρονιών ολικής αλέσεως προσθέτει περισσότερες φυτικές ίνες και θρεπτικά συστατικά στο γεύμα. Οι ντομάτες περιέχουν λυκοπένιο, το οποίο είναι ένα αντιοξειδωτικό που πιστεύεται ότι έχει διάφορα για την υγεία. Τα φύλλα βασιλικού παρέχουν βιταμίνες Α και Κ, μαζί με πιθανές αντιφλεγμονώδεις επιδράσεις.

Παρόμοιες συνταγές

Αν απολαμβάνετε τις γεύσεις των σπαγγέτι Alla Bolognese, μπορείτε επίσης να εκτιμήσετε άλλα κλασικά ιταλικά πιάτα ζυμαρικών όπως:

  • Spaghetti Carbonara: Ένα κρεμώδες πιάτο ζυμαρικών που παρασκευάζεται με αυγά, πανσέτα ή μπέικον, τυρί παρμεζάνα και μαύρο πιπέρι.
  • Λινγκουίνι με σάλτσα αχιβάδας: Μια απόλαυση θαλασσινών με λιγκουίνι ριγμένη σε μια σάλτσα με σκόρδο με μύδια, λευκό κρασί και βότανα.
  • Penne alla Vodka: Μια σάλτσα κρέμας ντομάτας με εμποτισμένη βότκα που σερβίρεται με ζυμαρικά πέννες, δημιουργώντας έναν πλούσιο και απολαυστικό συνδυασμό.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Αυτή η συνταγή εμπνέεται από τη μαγειρική τεχνογνωσία διάσημων Ιταλών σεφ όπως ο Massimo Bottura και ο Giorgio Locatelli. Το πάθος τους για την παραδοσιακή ιταλική κουζίνα και η αφοσίωσή τους στη χρήση υλικών υψηλής ποιότητας έχουν επηρεάσει τη δημιουργία αυτής της νόστιμης συνταγής Spaghetti Alla Bolognese.

Σηκώστε λοιπόν τα μανίκια σας, φορέστε το καπέλο του σεφ και ξεκινήστε μια γαστρονομική περιπέτεια με αυτό το εξαιρετικό πιάτο. Ετοιμαστείτε να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας ή απλώς να περιποιηθείτε τον εαυτό σας με τις γεύσεις της Ιταλίας στην άνεση του σπιτιού σας. Καλή όρεξη!

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button